Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy drobno wkładamy do garnka i stawiamy na mały ognień. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie. Wszystko gotujemy co jakiś czas mieszając. MOżna dodać odrobinę wody. Gdy kapustka będzie już miękka dodajemy kostkę rosołową i dalej gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i robimy zasmażkę. Roztapiamy pół smalcu i dodajemy do niego dwie łyżki mąki. Taką zasmażkę dodajemy do bigosu , wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniały!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    najlepszy z młodej kapustki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    tez uwielbiam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    bigosik jest rewelacyjny a jeszcze z młodej kapustki ,mnaim
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię bigos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !