Sposób przygotowania

Z udek wycinamy kości, dokładnie myjemy mięso, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy do oleju wraz z rozgniecioną w moździerzu gorczycą i pozostałymi przyprawami. Dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godziny, w tym czasie kilka razy je mieszamy, aby się dokładnie zamarynowało. Pieczemy na grillu z obu stron aż do uzyskania pożądanego koloru (mięso nie może być krwiste). Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    smakowitości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    aż ślinka cieknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !