Sposób przygotowania

Odlać szklankę mleka i połączyć z kaszą manną.
Resztę mleka zagotować w szerokim rondlu, dodać masło, cukier, aromat i kakao - mieszać, aż składniki się stopią i połączą.
Do gotującego się mleka wlać namoczoną w mleku kaszę mannę i mieszać, aż zgęstnieje.
Dodać rodzynki migdały (najlepiej płatki) i posiekane orzechy.
W międzyczasie szeroką prostokątną blaszkę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę - dokładnie i równo ją rozsmarować i nakryć drugą warstwą herbatników.
Wierzch ciasta można polać dowolną polewą.
Odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia, a następnie na 12-24 godziny do lodówki.
Ciasto jest najsmaczniejsze, kiedy herbatniki zdążą zmięknąć.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !