Sposób przygotowania

Kiełbasę włożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liście laurowe, kurkumę i trochę jarzynki - zalać wrzącą wodą i gotować 20-30 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę - dodać do wywaru z kiełbasy.
Dołożyć cebulę obraną i naciętą na ćwiartki - ale nie rozciętą do końca.
Całość gotować do miękkości ziemniaków.
Wyłowić cebulę, liście laurowe i ziele angielskie.
Zupę doprawić wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i ew. jarzynką.
Kiełbasę pokroić w szersze plasterki.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !