Sposób przygotowania

Do umytych truskawek dodajemy cukier i miksujemy na jednolity mus- wkładamy do lodówki. W tym czasie bardzo dokładnie rozpuszczamy galaretkę w ¼ szklance wody, kiedy jest całkiem rozpuszczona i nie ma grudek, to wlewamy ją do wychłodzonego musu z truskawek i szybko mieszamy – rozlewamy do pucharków. Kiedy galaretka zaczyna tężeć wkładamy waflowe rurki. Deser dekorujemy bitą smietaną, która posypujemy utartą czekoladą. Podajemy schłodzone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam truskawki :))
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smakowity deserek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    extra deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !