Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z serem mozarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
mozarella 100 gram
pomidor 1
olej
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z serem mozarella

Pierś z kurczaka dzielimy na 4 filety i bardzo cienko je rozbijamy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na brzegu każdego kawalka mięsa układamy 1 cząstkę pomidora (kroimy w tzw ósemki), kawałek sera mozarella oraz 1 listko świeżej bazyli. Zawiajmy roladki, spinamy wykałaczką i panieruemy w sposób tradycyjny – w jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano po obu stronach i podajemy do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.03.2013 07:10
fajny pomysł
Ada-Gaba 11.11.2012 08:07
super
Rafał10 21.05.2012 15:14
ależ apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak