Sposób przygotowania

Na spodzie tortownicy układamy biszkopty na całej powierzchni. Rozpuszczamy 2 galaretki w 500 ml wrzącej wody i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru, gdyż galaretki też są słodkie, dodać rozpuszczoną, lekko tężejącą galaretkę i ubijamy całość jeszcze chwilę. Połowę masy wykładamy na biszkopty, wyrównujemy powierzchnię, układamy znów biszkopty ale nie tak gęsto jak na spodzie, a w przerwach między nimi, układamy 5 pokrojonych w kostkę truskawek, przykrywamy pozostałą masą, wyrównujemy. Na powierzchni układamy rant z biszkoptów, oraz robimy rozetkę z plastrów truskawek, wszystko lekko dociskamy do powierzchni i wstawiamy do lodówki.
Rozpuszczamy pozostałą galaretkę w 400 ml wrzącej wody, studzimy, a gdy zaczyna lekko tężeć wylewamy na powierzchnię torcika. Dekorujemy cukrowymi motylkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Moje ulubione smaki:) A gdzie można dostać takie cukrowe motylki?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    motylki sa od Dr. Oetkera
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny i apetyczny, a motylki są super tylko ja jeszcze się z nimi nie spotkałam w sklepie, a szkoda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !