Sposób przygotowania

Ładny zwarty kawałek karkówki pokroić
w plastry grubości 1cm.
Posypać kucharkiem, kminkiem, papryką i natrzeć całość wyciśniętym czosnkiem.
Mięso owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 12-24 godziny.
Grzyby namoczyć i pozostawić na kilkanaście godzin, aby spęczniały - ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły.
Przestudzić i zmiksować na gładki płyn, przecedzić.
Mięso obsmażyć na średnio rozgrzanym oleju, aby ścięło się z obu stron, dolać zmiksowane grzyby, podlać wodą i dusić do miękkości.
Doprawić ostatecznie do smaku i zagęścić sosem pieczeniowym rozpuszczonym w niewielkiej ilości chłodnej wody.
Gotowy sos zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie mięsko bardzo
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !