Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ciasto: Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia do miski. Następnie dodajemy cukier, pokrojoną margarynę, żółtka oraz jajko, zagniatamy szybko kruche ciasto. Następnie ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy 30 minut w lodówce. W międzyczasie przygotowujemy blachę o wymiarach 24x38. Wykładamy ją papierem do pieczenia. Na spód blaszki ścieramy 3/4 kruszonki na tarce o dużych oczkach. Ciasto kruche smarujemy dżemem jagodowym.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wygląda świetnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !