Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odparować, jeszcze ciepłe przepościć przez praskę ,a następnie wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę,formując niewielki kopiec.Oba rodzaje mąki przesiać razem.Do ziemniaczanego kopca wbić jaja, wsypać mąkę i szybko wymieszać.Gdy wszystkie składniki się połączą,szybko wyrobić jednolite ciasto. Formować wałki o średnicy ok 3 cm.i kroić skośnie w poprzek na równe kawałki. Gotować natychmiast w osolonej wodzie. Ukrasić łyżką masła bądź skwarkami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam! szczególnie odgrzewane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    tak tak, odgrzewane są rewelacujne!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię takie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pychota
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !