Sposób przygotowania

Każdy plaster umyć rozbić tłuczkiem . Wszystkie przyprawy wsypać na mały talerzyk wymieszać i każdy plaster schabu natrzeć tą marynatą i odstawić na godzinę . Kaszę gryczaną ugotować i odstawić na bok. Najpierw smażymy na tłuszczu te kotlety z obu stron, a następnie podlewamy szklanka wody i przykrywamy pokrywka i dusimy co 10 \15 minut przewracając na drugą stronę . Gdy woda odparuje to wlewamy drugą szklankę . W taki sposób powstanie wspaniały smak sosu . Gdy schab będzie już miękki to najpierw na talerz wykładamy kaszę gryczaną potem po plasterku schabu i polewamy tym sosem kaszę gryczaną i schab , podajemy z dowolną surówką .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dorrota

    smaczne i pożywne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !