Sposób przygotowania

W każdej z piersi robimy kieszonkę - czyli po prostu otwór wzdłuż całej długości, starając się nie przedziurawić mięsa. Dobrze nadaje się do takich celów długi i wąski nóż. Oczywiście ostry.W owe kieszonki wkładamy po mniej więcej 5 śliwek. Wierzch mięsa smarujemy olejem oraz nacieramy przyprawami. Marchew obieramy, kroimy na średniej grubości plasterki. Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki, obkładamy je plasterkami marchewki. Zalewamy danie gorącym bulionem. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym, około 35 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy przyozdobione zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    śliczne zdjęcia ! Aż ślinka cieknie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ja jutro planuję takie zrobic, pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    jakie apetyczne dania...i ładne zdjęcia:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !