Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Biszkopt:
Gorzką czekoladę rozpuścić na parze. Żółtka oddzielić od białek,białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.
Żółtka wymieszać z przestudzoną czekoladą i ostrożnie połączyć z pianą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do masy jajeczno- czekoladowej. Wymieszać. Przelać do wysmarowanej łuszczem okrągłej formy(lub wyłożyć papierem do pieczenia) o średnicy 24-26 cm.


Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne to
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    smaczny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutki torcik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczny deserek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !