Sposób przygotowania

Filety zmielić. Masło rozpuścić, dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę. Zdjąć z ognia, wlać trochę śmietany, dobrze wymieszać, wlać resztę śmietany, mieszając, mocno podgrzać na małym ogniu (ale nie gotować!). Ostudzić. Wymieszać z rybą, doprawić i wyrobić. Białko ubić, dodać żółtko, zmieszać z masą. Formować paluchy, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo dobry obiad
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczmy obiad, zwłaszcza dla dzieci, które bardzo lubią paluszki rybne, a Twoje domowe wyglądają bardzo apetycznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczny obiadzik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !