Sposób przygotowania

Pieczarki dokładnie płuczemy i oddzielamy kapelusze od nóżki. Nóżki kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3łyżki masełka i podsmażamy pieczarki z cebulką. Ryż gotujemy al-dente a następnie dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą. Do naczynia żaroodpornego dodajemy pozostałe masło smarując spód, kapelusze pieczarek nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynówce i posypujemy na wierzch nafaszerowanych pieczarek. Nakrywamy naczynie i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni 30minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem. Spożywamy na ciepło. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !