Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 duża paczka
wiórki kokosowe 200 g
cukier waniliowy 1 op
masło roślinne 1 kostka
cukier 3/4 szkl
mleko 1/2 l
mąka pszenna 2 łyżki
budyń waniliowy 1 op
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru. Dodajemy mąkę, budyń i pół szklanki mleka, całość miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy zmiksowaną masę. Gotujemy, mieszając, aż zgestnieje, studzimy. Masło miksujemy dodająć po łyżce chłodnej masy budyniowej. Wsypujemy wiórki kokosowe ( część zostawiamy do dekoracji około 1/2 szklanki), mieszamy. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 12.08.2012 20:52
super
daria2911 17.05.2012 15:11
robiłam kiedyś takie, muszę spróbować ponownie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak