Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, rozbić. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plasterek boczku wędzonego. Zwinąć roladki, związać nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami. Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie dodać liście i ziele angielskie. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną zimnej wody, doprawić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają bardzo zachęcająco
  • 3
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wygladaja pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    muszą być pycha ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mega apetyczne roladki
  • 2
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    rewelacyjnie się prezentują :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wygląda. Lubię takie mięso.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię takie roladki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetyczne mięsko zrobiłaś.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !