Sposób przygotowania

Galaretki brzoskwiniowe przyrządzić według przepisu.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1/4szklanki wody,dodać do maku.CIASTO MIODOWE:z maki przennej,miodu,cukru pudru,jajka,margaryny,sody zagnieść ciasto i przełożyć do takiej samej wielkości formy co biszkopt.Upiec.MASA JABŁKOWA:obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Masło roztopić,dodać jabłka,wymieszać.Dusić chwilę pod przykryciem.Następnie dodać suchą galaretkę,dobrze wymieszać i jeszcze chilę prażyć bez przykrycia.MASA SEROWA:galaretki wiśniowe rozpuścić w 1/2szklanki wody.Tężejącą wymieszać z serkiem.PRZEŁOŻENIE CIASTA:ciasto miodowe-masa jabłkowa-mak-biszkopt jasny-masa serowa-owoce brzoskwini zalać tężejacą galaretką brzoskwiniową

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !