Sposób przygotowania

Ciasto:Białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Małymi porcjami cały czas ubijając dolewać miód,dodać ziarenka z laski wanilii,żółtka i chwilkę miksujemy.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać drewniana łyżką.Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 25 min w 170 st.Zimny biszkopt przekroić na na 2 placki.
Bita śmietana:
Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder oraz namoczoną w 1,4 szkl ciepłej wody i podgrzaną żelatynę.Całość zmiksować.
Pierwszy placek posmarować konfiturą jagodową,wyłożyć 3/4 bitej śmietany, rozsypać jagody,drugi placek,resztę bitej śmietany rozsmarować na całości tortu i udekorować jagodami.

Komentarze

  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny przepis, przypadł mi do gustu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    interesujący przepis na biszkopt,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny przepis wypróbuję ten pomysł z mąką
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a gdzie kupię mąkę gryczaną ? nie spotkała jeszcze...
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł, coś nowego do wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !