Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier(1szkl) i dalej ubijać. Dodać żółtka i chwilę ubijać. Następnie dodać mąkę (1szkl), proszek do pieczenia(1łżeczka) i kakao(2-3łyżki), delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do formy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 min w temp. 170 st. Ostudzić i podzielić na dwie części. Kawę zalać wrzątkiem- ostudzić. Kawą nasączyć biszkopt.
MASA MLECZNA: Mleko zagotować(0,5szkl) z cukrem(3\4szkl) i cukrem wanilinowym(2 op.) Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę dalej ucierając dodając ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Przełożyć biszkopt masą. Odłożyć trochę masy żeby posmarować wierzch placka, zetrzeć czekoladę na tarce.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    też taki robię, jest pyszny :)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    apetyczny
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Milky way nigdy jeszcze nie robiłam, za jakiś czas wypróbuję Twój przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    koniecznie muszę wypróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    wystąpił bład, nie zauważyłam przy wpisywaniu lub nie można bylo tak wpisac- cukier kryształ - 3/4 szkl. a nie 34.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !