Sposób przygotowania

Tortownicę posmarować i wysypać bułką tartą.
Wyłożyć dno biszkoptami.
Żółtka oddzielić od białek.
Wszystkie składniki na masę wymieszać, wlać na biszkopty.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 30 minut.
Z białek ubić sztywną pianę, dodając cukier waniliowy i kakao.
Wyjąć sernik z piekarnika, wyłożyć kakaową pianę i posypać wiórkami.
Wstawić ponownie ciasto do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec jeszcze około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna207

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pewni smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    ciekawie wygląda, trzeba kiedyś spróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam serniki, dla mnie to najsmaczniejsze ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Coś co lubię - sernik jeszcze z wiórkami ... mniam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !