Sposób przygotowania

mąkę posiekać z masłem i smalcem dodać cukier puder,żółtka i proszek do pieczenia,zagnieść ciasto.Dzielimy na 3 części do 1 dodajemy kakao.Z 1 białej części rozwałkować placek i wykładamy na blachę na to wykładamy dżem z aronii.Do drugiej części dodajemy kakao i zagniatamy.Ciemne ciasto tarkujemy na tarce o grubych oczkach na to kładziemy jeszcze 1warstwę dżemu. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę,wykładamy na ciasto ,ostatnią warstwę również tarkujemy na tarce o dużych oczkach posypujemy pianę.Pieczemy ok 40 minut w temp 170c

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda wybornie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    w sobotę jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !