Sposób przygotowania

Jajka wbić do miseczki, posolić i oprószyć pieprzem - roztrzepać widelcem.
W osobnej miseczce stopić masło w mikrofalówce przy najwyższej mocy.
Na stopione masło wylać masę jajeczną i wstawić do kuchenki na 60 sekund przy mocy 700-750W.
Wymieszać od dna.
Ponownie ogrzewać, przy tej samej mocy, ale w cyklach po 30 sekund, za każdym razem mieszając od dna.
Masa będzie coraz bardziej gęstniała i krzepła, zwłaszcza przy dnie oraz ściankach naczynia.
Ogrzewać, aż do uzyskania ulubionej konsystencji.
Tuż przed podaniem można na wierzchu ułożyć kawałeczek świeżego masła i odczekać, aż się rozpuści.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Muszę ten sposób przetestować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !