Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka i jajko, cukry waniliowe oraz sól. Wymieszać łyżką, dolać ciepłe mleko oraz olej. Na koniec dodać mąkę. Dokładnie zagnieść ciasto i uformować je w kulę. Ułożyć w misce, przykryć ściereczką i razem z miską wstawić do drugiej, większej miski, napełnionej ciepłą wodą. Odstawić na 1/2 godz. do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę o wym. 37x42cm. Rabarbar obrać, umyć, pokroić w kostkę i oszuszyć na durszlaku. Wyłozyć na ciasto, lekko docisnąć.

Kruszonka:
250 g margaryny,
20 dag cukru,
czubata szkl. mąki,
5 dag wiórków kokosowych.

Składniki połączyć, palcami zagnieść kruszonkę, posypać nią ciasto. Piec ok. godz. w temp. 180st. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Wygląda bardzo smacznie.
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Widzę,że nie tylko u mnie w weekend było rabarbarowo i drożdżowo.Pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    baardzo lubię :) sama niedawno robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Tak Msewko było rabarbarowo na pamiątkę zostały tylko zdjęcia;):)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i kubek zimnego mleka do niej...mniam..
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam wypieki z rabarbarem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie ciasta jeszcze jak są ciepłe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !