Sposób przygotowania

1.Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą gładką masę, następnie dodawać do masy po trochę sera twarogowego (miksujemy mikserem na najniższych obrotach)
2.Gdy ser jest dobrze wyrobiony dodawać po 1 łyżce roztopionej ciepłej margaryny (mieszać delikatnie łyżką)
3.Dalej mieszając dodać olejek cytrynowy i po trochę mąki ziemniaczanej
4.Na koniec delikatnie mieszając dodawać po łyżce ubitą pianę z białek (na sztywno)
5.Formę wyłożyć herbatnikami a następnie wlewamy na herbatniki masę serową
6.Po upieczeniu sernik zostawiamy w wyłączonym piekarniku przy minimalnie uchylonych drzwiczkach, aż całkiem wystygnie (przez gwałtowne wystudzenie sernik zbytnio spada)
7.Krótko przed podaniem posypać wierzch sernika cukrem pudrem
8.Piec ok 60 min w temperaturze 180 stopni

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam serniki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    poprosze kawałeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ja również poproszę ,nie potrafię się oprzeć takiej pokusie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !