Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka. Wymieszać z mąką i proszkiem, dodać kakao. Piec ok. 30 min. w temp. 180st.

MASA:
budyń waniliowy (na 3/4l mleka),
1/2 l mleka,
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
tabliczka mlecznej czekolady,
kost. masła,
12 łyżek cukru.

Na mleku z cukrem ugotować budyń. Ostudzić i zmiksować z masłem. Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy. Wsypać rozkruszoną gorzką czekoladę. Masę wyłożyć na ciasto. (Mozna także biszkopt przekroić i przełożyć masą)

PIANKA:
1/2 l śmietany 30%,
2 śmietan-fixy,
10 dag wiórków kokosowych.

Śmietanę ubić z fixami, rozsmarować na placku. Wiórki uprażyć na suchej patelni, posypać wierzch ciasta.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Musi być bardzo smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ale smakowite ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Ładne! ;) chcę kawałek! ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda na puszyste i bardzo smaczne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    a a super !!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda wspaniale to ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda bajecznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !