Sposób przygotowania

Gotujemy kaszę jęczmienną, obrane marchewki i obranego selera. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Następnie po ugotowaniu marchewkę i selera kroimy w kostkę i mieszamy z kaszą. Dodajemy jajko,mąkę, cebulę i przyprawy:sól, pieprz, oregano i zioła prowansalskie. Tworzymy jednolitą masę. Rozgrzewamy piekarnik, blachę smarujemy tłuszczem, wyścielamy pergaminem. Z farszu tworzymy niewielkie kotleciki i wykładamy na blachę. Wkładamy do piekarnika na 20minut i pieczemy w temperaturze 180stopni. W tym czasie na patelnię wlewamy wodę, dodajemy odrobinę kucharka i dusimy mięso mielone tak, by było miękkie. Pomidory kroimy w plastry. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    ciekawy przepis,nie jadłam nigdy w takim połączeniu
  • 3
    original
    Opublikowano

    justys759

    wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    Gratuluje świetnego przepisu!
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    nie robiłam ale abieram do mojej księgi i wypróbuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    fajny pomysł;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !