Sposób przygotowania

Mleko wlewamy do garnuszka i nastawiamy na ogień. W tym czasie mielimy lub drobno siekamy orzechy włoskie i laskowe. Rodzynki kroimy na 3części. Jeśli mleko już nam się gotuje dodajemy płatki owsiane i żytnie. Gotujemy około 10minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki, orzechy i migdały. Gotujemy 1minutkę. Wlewamy do talerza. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy troszkę cynamonu i mieszamy. Maliny rozcieramy (np.widelcem) z cukrem około 2 łyżek i dodajemy do zupki owoce. Całość mieszamy. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    mmm lubię takie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    nie przepadam za zupami mlecznymi, ale ta zapowiada się ciekawie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    "Parysek10" a ja wręcz przeciwnie uwielbiam niemalże wszystko na mleku ale raczej na słodko;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Baaardzo pożywna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pożywna ta zupka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm super;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !