Sposób przygotowania

Mąkę należy przesiać do miski. Do mąki wbijamy jajka, dodajemy szczypte soli, cukier, olej i mleko. Całość dokładnie mieszamy. Następnie ciasto rozprowadzamy wodą i odstawiamy na ok 1/2 godz. Jeśli po tym czasie ciasto jest za gęstę można dodać odrobinę wody. Patelnie nacieramy kawałkiem słoniny i na rogrzaną patelnie wylewamy porcje ciasta. Ciasto rówomiernie rozprowadzamy po powierzchni patelni i smażymy na małym ogniu, aż powierznia ciasta obeschnie. Następnie przewracamy naleśnik na drugą stronę i lekko rumienimy.
Gotowę naleśniki możemy podawać np. z dżemem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mogłabym jeść niemal codziennie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    zawsze dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    tradycyjne i dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Przydatny przepis :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    nie ma to jak tradycyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !