Sposób przygotowania

1.Upiec biszkopt. Foremka o wymiarach 25/40 cm. lub 30/40 cm.
2.Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml wrzącej wody (2 niepełne szklanki wody), pozostawić do lekkiego stężenia.
3.Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
4.Ser zmiksować z sokiem z cytryny i z cukrem pudrem.
5.Ubitą śmietanę wlać do sera i zmiksować.
6.Na koniec do masy serowej wlać tężejącą cytrynową galaretkę - zmiksować.
7.Gotową masę wyłożyć na biszkopt.
8.Dwie galaretki (np. czerwone) rozpuścić w 750 ml wrzącej wody i pozostawić do stężenia. Lekko stężałą galaretkę wylać na wierzch ciasta.

Sernik włożyć do lodówki na około 4 godziny lub na całą noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    musi być pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie słodkości to ja lubię...........
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    beniu, nie ty jedna.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !