Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków ugotować i podusić a połowę zetrzeć na tarce do ziemniaków , odcisnąć i połączyć z gotowanymi. Dodać jajko ,mleko, mąkę i dobrze wyrobić.Ciasto powinno być lużne ale dość zwarte aby nie rozlazło się w gotowaniu. Wrzucać na wrzącą , osoloną wodę ,gotować do wypłynięcia na powierzchnię wody.Boczek usmażyć na skwareczki dodać pokrojoną cebulkę ,okrasić kluski , posypać białym serem.Smakują również bez sera.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kiedyś robiłam, ale nie za bardzo mi wyszły i dałam sobie z czarnymi kluskami spokój. Spróbuję wg Twojego przepisu i zobaczę co mi wyjdzie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja lubię te kluski.........
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nigdy nie robiłam z mlekiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    tak nie próbowałam,ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pierwszy raz widzę takie kluseczki :) uwielbiam takie połączenie składników więc na pewno wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie kluski to babcia robiła do czerniny, były w niej pyszne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zawsze mama takie robiła;):) Ach ten smak dzieciństwa...:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetna propozycja,tak nie jadłam klusek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !