Sposób przygotowania

Paprykę i cebule oczyścić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka lub krążki. Wszystko posolić, wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić na durszlaku. Z octu, oleju, cukru, przecieru ugotować zalewę. Włożyć do niej warzywa i od momentu zagotowania gotować jeszcze 15 minut ciągle mieszając. Gotową paprykę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Ja takiej papryki używam tak samo jak sosu słodko-kwaśnego.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetny pomysł!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bravo, super przepis!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajne połączenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo fajny przepis postaram się wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !