Sposób przygotowania

Do wywaru drobiowego wrzucić opłukane i pokrojone warzywa( ja papryki nawet nie obieram ze skórki, ale dla dysponujących czasem: można paprykę sparzyć i obrać). Doprawić solą oraz zielem angielskim i gotować do miękkości warzyw. Na koniec wyjąć kulki ziela, zmiksować na krem, doprawić do smaku. Bardziej wymagający mogą dolać na koniec parę łyżek śmietany. Podawać np.: z prażynkami.


:

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    nie wpadłabym na to, żeby dodać do zupy prażynek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    tym dodatkiem jestem bardzo zaskoczona
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale wymyśliłaś,ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy pomysł z prażynkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !