Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o bokach około 10cm. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w pół księżyce. Na środku kwadratu kładziemy po dwa kawałki jabłek, posypujemy cukrem i cynamonem. Wszystkie rogi ze sobą sklejamy a w miejscu sklejenia kładziemy rodzynka. Blachę wyścielamy pergaminem, natłuszczamy i wykładamy na nią nasze kopertki. Jajo roztrzepujemy i smarujemy wierzch ciasta francuskiego. Wkładamy do piekarnika na 35minut i pieczemy w temperaturze 170stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    pychotka;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ślicznie to wygląda i na pewno jest pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    świetnie wyglądają i na pewno są pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    pięknie wyglądają!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    ale super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo apetycznie wygląda! Mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna24

    ekstra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    prezentują się pięknie a jak smakują to tylko zaufać :))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm smaczne;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    robię bardzo podobne, migiem znikają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !