Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w sosie pomidorowo-jogurtowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1 sztuki
czosnek 2 ząbki
Szczypiorek cienki 1/2 wiązki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
jogurt naturalny 250 ml
cebula 1/2 główki
papryka czerwona 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w sosie pomidorowo-jogurtowym

Brokuły umyć i podzielić na mniejsze części i podgotować w osolonej wodzie aby zrobiły się lekko miękkie. Odcedzić. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pomidory z puszki oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem Prymat i solą do smaku. Całość poddusić przez ok. 5 min., potem dodać odcedzone brokuły, wymieszać. Szczypiorek poszatkować i wymieszać z jogurtem i dodać do reszty na patelnię. Wymieszać całość i dusić przez 2-3 minuty. Polecam podawać z ryżem basmanti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 12.04.2011 07:17
powinna byc smaczna
Tika4444 12.04.2011 07:17
powinna byc smaczna
eli82 15.03.2011 09:23
super
szajba2 12.03.2011 14:26
brokułów nie znoszę
kielcok1 18.12.2010 13:42
oj to prawda
Barbara55 13.12.2010 15:22
brokuły są niejadalne!
iwona332 15.09.2010 22:05
super
iwona332 15.09.2010 22:05
super
usmiech 13.08.2010 16:21
ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak