Sposób przygotowania

Białka u bić z cukrem, dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 37x42cm. Piec ok. 15-20 min w temp. 190st. Wyłożyć na ściereczkę cienko wysypaną cukrem oraz cukrem waniliowym. Zrolować i ostudzić. Nastepnie rozwinąć, posmarować dżemem i zwinąć ponownie, ale już bez ściereczki. Pokroić na plastry. Obręcz od tortownicy o śr. 24 cm ułożyć na paterę. Następnie na dno i boki ułożyć ciasno pokrojone plastry ciasta.

Krem:
1 l mleka,
2 budynie waniliowe,
00 g margaryny,
7 łyżek mąki,
9 łyżek cukru,
4 duże banany.

Połowę mleka zagotować. W reszcie rozrobić budynie z mąką i cukrem. Zagotować budyń, przestudzić. utrzeć z margaryną. Połowę kremu wyłożyć na ciasto, ułożyć pokrojone w plastry banany, przykryć resztą kremu.

Śmietanka:
400 ml śmietany 30%,
2 łyżki cukru pudru.

Śmietankę ubić z cukrem, posmarować wierzch ciasta. Udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wow! swietnie sie przentuje.. az chcialoby sie zjesc kawalek.. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    pięknie wygląda!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Super. Z chęcią bym spróbowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychota!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    SUper
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    robie to ciasto z przepisu dorotuś z moich wypieków :) pyszne jest!!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    podoba mi się
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda fantastycznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    smacznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciasto wygląda fantastycznie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Podoba mi się to ciacho :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !