Sposób przygotowania

Wydmuszki gotujemy przez 2-3 minutki w osolonej wodzie. W skorupkach musi być woda, tak by były zanurzone. Następnie wlewamy do każdej wydmuszki olej, rozprowadzamy wewnątrz i wylewamy nadmiar - dzięki temu skorupki ładnie będą nam odchodzić od ciasta. W kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę z czekoladą. Mikserem ubijamy jajka z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i rozpuszczoną czekoladą. Szprycą wlewamy ciasto do wydmuszek. Ja zrobiłam sobie szprycę papierową. Napełniamy do 3/4 objętości.Pieczemy w blaszce na muffinki (dobrze jest pod spód położyć kawałek foli aluminiowej, by się nie pprzewracały). Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut,

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    rewelacyjny pomysł!!!!!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    gratuluje pomysłu-super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Bardzo pomysłowe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    ciekawy pomysł!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !