Sposób przygotowania

Zagotowujemy litr mleka z 4 łyżeczkami cukru, szczyptą cukru waniliowego i cynamonu. Migdały w płatkach rumienimy na patelni, następnie wrzucamy do mleka. Zupę zagęszczamy śmietaną połączoną z mąką. Zamiast płatków migdałowych można użyć zmielonych migdałów lub też dodać garść rodzynek czy suszonej żurawiny. Zupę możemy podać na wiele sposobów, np. z ryżem na sypko, czy z grzankami z bułki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    rewelacyjny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takiej jeszcze nie jadłam ale zapewne smakuje wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    brzmi świetnie nigdy takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Takiej nie jadłam a już za 2 miesiące wigilia
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,ja nie gotuje,ale poczestowała mnie kiedyś kolezanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    nigdy takiej zupy nie gotowałam , ale ta propozycja jest bardzo ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !