Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka jedna połówka
pieczarki 500 gram
oliwa 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
pomidory krojone z czosnkiem 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z pieczarkami

Pierś umyłam. Kostkę rosołową drobiową rozkruszyłam do miseczki dodałam oliwę z oliwek i rozmieszałam do rozpuszczenia. Wymoczyłam w tej marynacie pierś i na patelnie usmażyłam z obu stron na rumiany kolorek i poddusiłam pod pokrywką aby była soczysta w środku. Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i na patelni podsmażyłam i dodałam puszkę pomidorów .Dusiłam to razem na samym końcu dodałam trochę soli Poczekałam aż odparuje woda i przełożyłam na talerz do tego pierś i sałatka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 17.05.2012 20:18
Smaczne i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak