Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem, delikatnie mieszamy z proszkiem i mąką, kakao.
Pieczemy w tortownicy około 35-40 minut.
Na mleku gotujemy gęsty budyń,, studzimy i łączymy z utartą połową masła i chałwą. do drugiej połowy masła dodajemy dodajemy według uznania stopioną i wystudzoną czekoladę i cukier puder.
Biszkopt dzielimy na dwie części, na spód ciemna masa, potem rozkładamy bezy, chałwowa masa i druga połowa ciasta.
możemy zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    na zdjęciu są dwa placki a jedna masa, tak czasem robię, kiedy ciasto nie za bardzo wyrośnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychaa!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ależ nabrałam ochoty na takie ciasto!
  • 0
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Wspaniałe i bardzo smakowite ciacho ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo słodkie, bardzo kaloryczne i z "pewnością "pójdzie w boczki". Ale co tam -uwielbiam takie ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !