Sposób przygotowania

Przygotować" pomysł na kotlety mielone "wg.przepisu na opakowaniu,dodać mięso mielone i przecisnąc przez praskę 2 ząbki czosnku - masę miesną dokładnie wyrobić i podzielić na 7 porcji.
Szpinak umyć,wrzucić na 2 minuty na wrzątek i zblanszować,ostudzić i posiekać.Na patelni rozpuścić łyżke masła,włożyć szpinak,przeciśnięty ząbek czosnku oraz sól i pieprz - wymieszać i ostudzić.
Każdą porcję mięsa rozklepac na mokrej dłoni,włożyć szpinak,zlepiać kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.Smazyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony przez 7 - 10 minut.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny pomysł,jeszcze ze szpinakiem nie robiłam:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajnie , na zielono....
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    miałam siać ale jakoś tak wyszło, że nieposiałam....
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetycznie nadziane mielone.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara35

    apetyczny wygląd :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no no doborowe towarzystwo - mięsko ze szpinakiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    rewelacyjne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wyglądają na bardzo smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna odmiana
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    wyglądają smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !