Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, najpierw kroimy w talarki a potem w podłużne paseczki. Następnie zanurzamy je w wodzie, dodajemy cukier, rozpuszczamy go i pozostawiamy na pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy ziemniaki z wody, osuszamy je kładąc na przykład na ściereczce. W głębokiej patelni nalewamy sporo oleju, dobrze rozgrzewamy i część ziemniaków wrzucamy. Smażymy na złoty kolor na nie dużym oleju. Wyjmujemy na siateczkową miseczkę lub w inny sposób osuszamy z oleju frytki. Ketchup mieszamy ze śmietaną, dodajemy pieprz, a frytki posypujemy solą. Świetnie smakują np. z rybami. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Uwielbiam frytki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja tez bardzo lubie- czesto robie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    A co daję ten cukier ??
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    jeśli dodaje się cukier to frytki są chrupiące;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    dziś wypróbuję ten cukier
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mm pycha!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !