Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, dowolnie pokroić, włożyć do garnka wlać 1/2 szklanki wody i rozgotować. Wszystko przetrzeć przez sito (żeby w sosie nie było pestek) i gotować na małym ogniu często mieszając. W międzyczasie cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do pomidorów. Przyprawić wszystko do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Gotować tak długo, aż nadmiar wody odparuje i sos będzie miał właściwą konsystencję. Można wykorzystywać jako sos do makaronu lub pizzy. Do sosu możemy także dodać mięso lub warzywa według uznania. Reszta zależy od fantazji kucharza :)

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    lubię taki !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    taki jest najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Taki sos ze świeżych pomidorów to nie wymaga zbyt wielu dodatków, bo sam w sobie jest smaczny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry sosik
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry dodatek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !