Sposób przygotowania

Mandarynki obrać ze skórek i zmiksować w blenderze.
Dolać świeży sok z marchewki oraz odpowiednią ilość cukru.
Razem zmiksować i połączyć z sokiem cytrynowym.
Przelać sok do garnka i zagotować.
W międzyczasie rozprowadzić skrobię ziemniaczaną w kilku łyzkach zimnej wody i wlać na wrzący sok.
Mieszać, stale ogrzewając, aż kisiel zgęstnieje.
Przelać do literatek i podawać - na zimno lub na ciepło :)

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b> *** Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej księgi przepisów. *** Być może coś Was w niej zainspisuje :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Jeju ale to musi być pyszne, wygląda super. Koniecznie muszę spróbować.
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Szczerze polecam - ja uwielbiam domowe kisielki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Zjadłabym:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    Takie domowe kisiele są najlepsze. Świetny kolor i smak pewnie też:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !