Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie czyścimy i myjemy, wkładamy do lekko osolonej i lekko zakwaszonej wody i gotujemy do chwili aż grzyby zaczną opadać na dno naczynia. Odcedzić.
Cebulę pokroić na grube pierścienie. Grzyby układać w słoikach, dodać cebulę, kilka ziaren pieprzu, po 2 ziarenka ziela angielskiego, kawałek listka laurowego.

Przygotować zalewę z wody (2 szklanki) soli i łyżeczki cukru, które należy zagotować, dodać ocet. Grzyby zalać zalewą, słoiki zamknąć i pasteryzować ok. 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po jakim czasie, mniej więcej, tego gotowania grzyby opadają?
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz10

    dobry praepis
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A ile wody do zalewy?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !