Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagniatamy, dobzre wyrabiamy. Następnie ciasto dzielimy na dwie cześci. Jedną część wykładamy rozwałkowaną na blaszke a na nią obrane ze skórki plasterki jabłek . Zalewamy masą budyniową (budynie robimy wg. pzrepisu na opakowaniu) . Przykrywamy drugą częscia ciasta Pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Temp 180-190 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    Bardzo mi sie podoba ten przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    muszę spróbować :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    swietnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię takie ciasto, ale nie sądziłam, że ono ma coś wspólnego z teściową
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    NAzwa jest od plasterków jabłka- niby uśmiech teściowej:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    fajna nazwa, robie podobne ciasto i wychodzi przepyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    fajna nazwa :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Kiedyś bardzo nie podchodziło mi to ciasto... Moja kochana Teściowa dość często je piekła ;) Teraz gust mi się zmienił i również je robię :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    robiłam z budyniem, ale bez jabłek, musze spbować
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajna nazwa ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna nazwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    teściowa po zjedzeniu kawałka na pewno będzie uśmiechnięta;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    superowe ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !