Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy na wodzie lub na parze. Ugotowane obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Wkładamy na garnka podlewamy wodą dodając smalec, cukier, sól i kwasek - gotujemy na małym ogniu. Goujemy około 10- 15 minut pod koniec dodajemy mąkę i jeszcze trochę gotujemy około 5 minut. Gotowe buraczki podajemy z ziemniakami i mielonym - są pyszne.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja uwielbiam, do ziemnaczków i schabowego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    u nas buraczki są na 1-wszym miejscu surówek
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wyśmienite, lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne buraczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    też lubię buraczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne do II dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !