Sposób przygotowania

1.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Smarujemy ją olejem.
Układamy 6 kromek chleba tostowego. Smarujemy cieńką warstwą margaryną.

2.
Gotujemy 1 litr wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli.
Wrzucamy kaszę w woreczku, tak jest najwygodniej i gotujemy 15 minut.
Po ugotowaniu odcedzamy na druszlaku i lekko studzimy.

3.
W rondelku rozgrezwamy olej.
Cebule kroimy drobno i przesmażamy dodając po chwili kaszę gryczaną .
Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i Kucharkiem.

4.
Wykładamy po łyżce kaszy na chleb tostowy zakrywając go w całości.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, a następnie przykrywamy plastrem żółtego sera.

5.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni C przez 5-8 minut do momentu roztopienia się sera.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    takie tosty muszą miec fajny smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    ciekawa propozycja:)))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super pomysł!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super pomysł!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Moje dzieci nie mogły się ich doczekać , lubią tosty, a z kaszą jadły dziś poraz pierwszy, polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna kmolacja
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł, podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne tosty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !