Sposób przygotowania

Ugotowane i obrane buraki pokroić w grubszą kostkę /zostawić połówkę do dekoracji/ i umieścić w miseczce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do buraków. Oliwę połączyć z octem , wymieszać z burakami i cebulą, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem.
Jabłko i ananasa pokroić w kostkę, dodać żurawinę i wymieszać z jogurtem. W głębokiej salaterce połączyć bardzo delikatnie przygotowane składniki i nie mieszać zbyt dokładnie /jeśli wymaga doprawić do smaku /, posypać orzechami i pestkami dyni.
Ozdobić krążkami buraczków i zieloną sałatką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    nigdy nie dodawałam orzechów i nasion, muszę wypróbować.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawe połączenie buraczków z ananasem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !