Sposób przygotowania

Mąkę, jaja i ciepłą wodę łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Ser biały miksujemy na gładką masę razem z cukrem. Rozwałkowujemy ciasto, wycinamy kółka i w środek nakłądamy farsz, dokładnie sklejamy brzegi. Do garnka wlewamy wodę i olej. Gdy woda będzie się gotowała wrzucamy pierogi, kilka razy je mieszamy, a gdy już wszystkie wypłynął na powierzchnię gotujemy jeszcze 2 minutki i wyjmujemy. Polewa: maliny płuczemy, lekko osuszamy wrzucamy do miski, dodajemy 2 łyżki cukru i rozdrabniamy blenderem, następnie wlewamy jogurt naturalny i mieszamy. Pierogi ruskie wykładamy na talerz polewając słodką masą. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    na pewno są pyszne...;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mewilla

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kochan pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !